Ogledalo - orthodox news portal & aggregator
Image description
Беседи

Апостолите Петар и Павле – ДВАЈЦА ПРОСТИ СИРОМАСИ, А КАКВО БОГАТСТВО!

По молитвите на Апостолите Петар и Павле, Господ да не` помилува! „ДВАЈЦА ПРОСТИ СИРОМАСИ, А КАКВО БОГАТСТВО! Сенката на светиот апостол Петар исцелува од сите болести, една сенка.Тогаш, кој го збогатил него – кој? Крпчињата, убрусите на светиот апостол Павле исцелуваат од сите болести.Кој е побогат...

Read More
Image description
Катехизис

БИГОР- (извадок од книгата „Зрнца од синап“ на еромонах Филип од Зрзе)

   БИГОРКОГА ТЕ ДОНЕСОА беше како јагне. Мал, разбушавен, те извадивме од некаква кутија, мислам од масло дека беше. Тогаш за прв пат нè виде, нас, црнорисците од Зрзе. За прв пат го виде твојот дом, твоето стадо. Помнам, сите бевме возбудени заради твоето пристигнување. Во тоа време ре...

Read More

Popular Posts